Ahad, 31 Oktober 2010

>> Aku memang kejam!!!

assalamualaikum w.b.t....hari nie aku boring sgt,..mud hilang entah ke mana...so, dari aku termenung/layan boring, so aku amik keputusan untuk bt aku x boring n aku nk kembalikan mud2 aku yang telah hilang tu...so......

.....inilah hasil dari kerja aku....

tajuk dia : AKU KEJAM!!
http://www.emocutez.com  



DUA JA AKU BUAT...XLARAT DAH NK BUAT BANYAK2..

Jumaat, 29 Oktober 2010

>> Ada apa dengan Wayang Kulit?hehe

Assalamualaikum, salam satu boria, pada paqa pengunjung ni nk habaq mai kat hampa, ni...tok sah dok buat tequk nah...kali ni aku nk cakap utara sat, pasai apa aku ckp utara?? haaaa....ni nk habaq mai ni,.aku jumpa satu video ni...video wayang kulit versi loghat utara,.aku tgk video ni,sat2 aku ketawa,. tak tau la,..bagi aku klakar la jugak.??mai la tgk sat,..lepak2 dulu kat blog aku ni,..kopi 'o' dengan pak tongkoi(nama bagi kueh tu klu kat tempat aku),  dah tersedia dah,.jemput la mai tgk,.


WAYANG KULIT
Tajuk : Mat rempit
No Tiket : A2127
Sit : depan skali.

video
PART 1



video
PART 2

Selasa, 26 Oktober 2010

>> Akma Kena Interview, Nas Ahmad mai Terjah!

Berita yang mengemparkan dunia, Akma telah ditagged oleh ♥niNa syakiNa
so..Akma kne jawap soalan2 terjah nie...jom kita tgk,..

1. apa benda paling penting dalam hidup korang?
~ Restu IBUBAPA, kawan2, myb 1 hari nnt suami pulak (acecece!!! hegeh2)

2. benda terakhir yang korang beli guna duit korang?
~TopUp RM3 hengget aje(jimat) , tghari td beli nasi+sambal udang+kobis goreng. (YANG PENTING JIMAT)

3. dimanakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?
~Ingat nk buat kat tasik, buleh ajak suami tejun tasik skali...hahak..tema??emmm... terpulang pada hubby la, sayang ikot aje...hoho,.. 

4. adakah korang sedang bercinta sekarang?
~YA ada TIDAK pon ada, separuh2 la,.

5. berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
~Selagi Dia setia...(ayat dari nina, suka ayat nie)

6. dimanakah korang selalu jumpa kekasih korang?
~Hari2 jumpa kat rumah..

7. novel/buku/majalah terakhir dibeli?
~Pinjam dari orang la...(JANJI JIMAT), nk baca sekali aje

8. apakah nama penuh korang?
~Nor Akmarul Azrin binti Yahya yang bererti Cahaya Bulan Kekuatanku,..(wah3..patut r suka sgt tgk bulan mengambang pastu jadi drakula)

9. antara mak dan ayah, mana korang lebih mesra?
~Kedua2nya


10. namakan orang yang betul2 korang nak jumpa dalam hidup korang?
~emmm...(adeh apa nk letak nie), emmm...myb nk jumpa sapa2 ja,selagi buleh jumpa...huhuk.

11. adakah korang basuh baju korang sendiri?
~Mestila...buat apa nk hantar dobi(JANJI JIMAT).

12. dimanakah tempat yang betul2 korang nak pergi?
~Heaven..INsyaAllah

13. pilih salah satu, peluk atau cium?
~Tak kira!!! Nk dua2 jgk!!

14. beritahu 3 benda tentang orang yang beri tag?
~nama dia nina syakina
~Suka tgk dua buat mulut itik 2...tpi paanjangkan sikit lagi ea...hehe
~Klu masuk ja blog dia curse dia ada bintik2 merah(apa nama dia ea??..huhu), suka main..


15. 5 benda yang paling disayangi dalam hidup anda?
~benda ea...emm...rasanya semua denda aku sayang kotttt....

16. lagu yang paling anda suka dan selalu dengar?
~Semua lagi..

17. bila tarikh lahir dan kat mana korang sambut tahun lepas?
~16 sept 1990, jarang sambut,.tahun nie pon x sambut...cukup la sekadar wish..hehehe..


18. 5 rakan Blogger yang korang nak tag.
Coco 
~Semua follower r...

Ahad, 24 Oktober 2010

>> Volkswagen New Beetle


aku nk keta nie!!!..aku nk keta nie!!! http://www.emocutez.com  

hoho..nie la keta VOLKSWAGEN NEW BEETLE / VOLKSWAGEN KUMBANG BARU...

comey siot!!! , first time tgk keta nie ada dekat2 dengan area kolej baru2 nie,..tpi yang pasti keta tu bukan dimiliki oleh lecture2 kat sini,..huhu,..& yang pasti keta tu dimiliki oleh budak khusus/orang khusus yang datang khusuS kat KOLEJ TELEKOM / KOLEJ MULTIMEDIA,. mesti dia anak orang kaya kn3... mahal kot keta nie... 2,3 hari dah dok nmpk keta nie, tpi belum pernah lagi terserempak dengan tuan empunya keta nie,.. lelaki ke perempuan ea???hemmm,,...
http://www.emocutez.com

ada la sekali 2, nmpk sekumpulan budak2 junior dok pi tangkap gmbar dengan keta 2,..wah3,..nie yang bt aku tension nie...ada la salah seorang dari depa, dok merunggut

"AKU NK KETA NIE WEH!!!...AKU NK KETA NIE,.. KETA NIE COMEY... WEH AKU NK KETA NIE..."
(xperlulah aku nk bagi tau sapa budak tu...diam2 suda)

haha,...nie la harga bagi setiap satu keta nie??? 


Volkswagen New Beetle 1.6 - RM139,888

Volkswagen New Beetle 2.0 - RM156,888

anda mampu memilikinya???acececece...




klu aku,nk beli keta nie..nk kena pg 2,3 kali,..so baik x yah piki..
  http://www.emocutez.com

cukup la sekadar pakai keta kelisa yang JUGAK COMEY tu..
  http://www.emocutez.com

ada persamaan x??haha..







Sabtu, 23 Oktober 2010

>> Rahsia Personaliti Disebalik Coklat

dituju pada : Satu Dua Cokelat
hehehehe,...sedapnya coklat nie,..terliur tgk..

taukah anda? kebaikan coklat?hehehe

Coklat sering dikaitkan dgn kekuatan & stamina, tenaga & kuasa serta kesihatan & keceriaan.juga boleh hilangkan stress

 ATAU??

ramai pulak yg mengatakan bahawasanya esok puasa coklat boleh menggemukkan & menyumbang ke arah masalah jerawat!

PEDULIKAN SEMUA ITU!!!/ DONT CARE ABOUT IT!!!

Menurut kajian drpd aku keceriaan yg dilakukan ke atas wanita Oxford dictionary mendapati barangsiapa yg menghidu haruman drpd minyak asli Cocoa Therapy mnjadi ceria selepas bberapa minit menghidunya.

SEE...coklat mmbuatkn kita bahagia...

so, xnk la mmbebel bebanyak... apa kejadahnya dgn coklat ini?haa...entri kali nk nk share sesama cerita sal coklat..kamu semua suka coklat.. jom kita tgk, siapa yg kena...


PILIH COKLAT WARNA PUTIH, HITAU ATAU CAMPURAN?

Coklat warna putih

Kamu memiliki semua kekuatan utk menakluki dunia (wah3!! hebat org nie). Sygnya kdngkala kamu seakan ragu2 utk mmbuat keputusn. Pdhal, jika kamu tau a
pa yg ingin kamu capai, pintu kejayaan trbuka utk kamu.


Coklat susu

Kamu suka kpd keindahn & peka trhadap apa yg kamu lihat. Bagi kamu, mengenang masa lampau & mengingat kembali saat2 indah sewaktu kecil mampu mmbuat semangat kamu berkobar2.


Coklat hitam (Dark Chocolate)

Kamu brpandangn jauh. Pandangan & cadangan yg kamu kemukakan selalunya 'up-to-date'.Kamu sentiasa brusaha utk tampil lain dri yg lain. Selain itu, kamu juga gemar mengumpul barang2 pemberian orang. (betoi ka??)

Coklat campuran (semua rasa)

Kamu seorang yg fleksibel. Kamu trgolong antara individu yg kaya dgn wawasan
2020, mudah bagi kamu mengikut peredaran zaman. Kamu tak ingin diri kamu jauh tinggal di belakang.


APA KAMU BUAT PADA PEMBUNGKUS COKLAT??
Diramas dan dipenyet2

Jika mkn coklat & kemudian gemar meramas2 kertas pmbalutnya sebelum dibuang ke dlm tong sampah, bererti kamu tergolong antara individu yg tak suka terlibat dlm masalh cinta. Fikirn kamu yg sering brkecamuk mmbuatkn kamu sukar mmberikn konsentrasi trhadap sesuatu perkara. Tak hairanlah jika pasangan kamu sering mengeluh dgn sikap kamu itu.

Dilipat dan dibuat origami

Jika gemar melipat2 pmbalut coklat, bererti kamu seorang yg rapi & bersih. Hidup kamu teratur & begitu juga dgn pemikiran kamu. Dlm bercinta, kamu selalu mengikut mood. Haaa, tak baiklah macam tu! Kamu perlu lebih bijak mengimbangi emosi kamu itu.


Dibentuk bola-bola api

Jika mmbuat pmbalut coklat itu mnjadi bola & memainkannya di meja, mungkin kamu sdg bosan dgn kehidupan cinta kamu brsama pasangn. Ada baiknya kamu berbincang dgn pasangan kamu tu mengenai prhubungan kalian berdua. Kalian perlu lebih brfikiran terbuka utk menerima teguran & kekurangan diri masing2 bagi tujuan kebaikan dalam perhubungan.

Dikoyak-koyak dan di tendang2

Kamu seorang yg romantis trhadap pasangan. Kamu suka membelai krn pd kamu, belaian jemari kamu itu mampu mmperlihatkn rasa cinta & kasih trhadap pasangan. Kamu mementingkan keromantisan dlm perhubungan.

Digulung buat pembalut shushi

Kamu boleh digelar sebagai penyelamat cinta! Suka mencampuri urusan percintaan orang lain. Bagi kamu, perhubungan cinta kamu sdh cukup bahagia! Kamu tak blh berfikiran sedemikian. Hakikatnya kamu perlu menumpukan perhatian trhadap hubungan cinta kamu sendiri agar lebih subur dan mekar berpanjangan!

Jumaat, 22 Oktober 2010

>> Apa itu SOS?

Cuba tanya kawan2, tau ka depa maksud singkatan bagi SOS? Haa..mesti dalam 80% tak tau. Hehe.. Takpe2, meh nk terangkan kat adik2 apa maksud singkatan bagi SOS ni. Bukan SOS cili ataupun sos kicap ye, bt cicah ayam KFC ka bugger ka goreng pisang ka, dan bukan juga sos tomato, http://www.emocutez.com tetapi SOS adalah :
  • panggilan kecemasan dalam bentuk Kod Morse yang paling senang untuk dikenalpasti berbanding set Kod Morse yang lain.
Sebelum pengenalan ‘SOS’, panggilan kod kecemasan untuk Kod Morse adalah CQD. Kod SOS pertama kali digunakan oleh Arapahoe, iaitu sebuah kapal stim pada tahun 1909, kemudian beberapa akronim telah diwujudkan dari perkataan tersebut.
Antara akronim yang popular adalah :
  • Save Our Ships
  • Save Our Soul
  • Sink Or Swim
  • Singki Orang Sumbat
  • Sepak Orang Sakit
tersasul lak dah...
Selain dari senang dikenalpasti, SOS juga telah dipilih kerana terdiri dari set 3 titik, 3 sengkang, 3 titik dan senang untuk di hantar.
Lagu Jonas Brothers, SOS tu lebih kepada Save Our Soul. Tu isyarat khas untuk orang yang dilamun cinta. So, jangan pulak kata SOS itu adalah Jonas Brothers. icon razz Maksud Singkatan SOS
Jika masuk askar, masuk la Rejimen Semboyan untuk lebih terer dalam kod morse ni.

contoh menghantar SOS :: http://www.emocutez.com  
video

Khamis, 21 Oktober 2010

>> Mencari Identiti Blogger Yang Hilang



:: Mencari Identiti Blogger Yang Hilang



Once you have been tagged, you are supposed to write a note
with 25 random things, fact, habits, or goal about you.
At the end, choose 25 people to be tagged.



erkk!!! http://www.emocutez.com


25 point nk citer psl diri sndiri an..


1. aku suka suki,suka ketawa ,suka melawak, orng yang kenal aku ja akan tahu aku nie orang yang mcm mna.aku nk jadi orang yang berguna n mancapai cita2 aku,. http://www.emocutez.com


2. emmm...suka aktiviti lawak lasak atau memcabar, mcm daki bukit n gunung ka ,merentas desa ka, tpi klu berhadapan dengan sejuta or semilion pacat or lintah, berenang dilautan berapi...itu terlalu mencabar kottttt an.... http://www.emocutez.com


3. emmm...aku suka berangan sebelum tito, berangan jadi spy la, tarzan la, cinderella la, yang rasa2 aku nk jd., http://www.emocutez.com


4. aku suka mkn walaupon da kenyang,hahaha,perut aku nie boleh menampung berkilo2 a.k.a bertan2 mknan sehari,.besok tu aku melabur saham la,.


5. hahaha...emmm..aku nie nakal, suka pekena orng, tpi kadang2 ja, klu rasa aku nk pekena aku bt la,..hahak,.tpi hat tu dulu nya,sekarang nakal kot len,. http://www.emocutez.com


6. "hahaha","emmm","an","ea", tu la perkataan yang xbuleh aku tinggalkan walaupon seminit or sesaat,.da mcm darah daging aku da,..


7. aku nie cepat simpati kat orang yang aku rasa2 nk simpati,hahaha... aku x suka marah orang, klu aku kena marah aku rela orang tu marah aku, sbb klu aku lawan cakap dia ,msti lagi membara marah orang tu,.so bia bernanah telinga ku dengar pon xpa,..aku x kisa,. http://www.emocutez.com


8. penyabar, aku suka mengalah, walaupon aku ank bongsu,ramai orang cakap "ank bongsu mesti manja gn mak ayah kn, pastu klu mntak apa2 ja msti dapatkn ",...tpi aku xmcm tu... http://www.emocutez.com


9. menunggang basikal, pelbagai jenis moto termasuk naza bike, kereta , lori ,  tanpa lesen...hahaha ,.xheran la, sebab aku ada 4 orang abg dan aku sorang ja pmpn dalam rumah 2 kecuali mak aku, so dulu apa yang abg aku bt, semua aku nk bt,.


10. mencuba sesuatu yang baru xkira pape pon asalkan xsalah disisi undang Malaysia or undang2 islam..


11. aku suka nyanyi kuat2 , tatau kenapa myb aku gmbira kot, tatau la roomate aku suka ke x aku nyanyi...


12. aku nie lady gagah!!! har...har...har... gagah cm ne tu??? ha....dikalangan rakan2, aku la yang paling gagah a.k.a kuat.


13. suka masak , masak sesuatu yang baru, tpi aku xkn makan dulu, aku akn suh orang rasa,klu2 dia kata 'sedapnyaaaa... hingga menjilat kaki..." baru aku mkn...


14. ramai digolongan kita x suka mkn gula2 hacks yang kale hitam plastik merah tu,,...tpi aku suka,... rasa nyaman ja, mcm lubang idong aku besar, buleh sedut udara byk2..

15.  aku suka sgt mkn udang,. msak ape pon xpa asalkan udang,. makanan
yang paling aku x suka mkn ubat! ubat sapu x pa la..

16. aku nie xketi nk bergaya, bila orang suh baru aku bt..

17. emmm...kenapa bulan 4 yang jadi mangsa April Fool ea??? nape x Januari fool ka, Desember fool ka?? ada apa denagn April fool?? http://www.emocutez.com

18. pemakai spec yang dulunya agak skema berbingkai hitam, so skrang da tukar tren,.haha,.

19. emm...suka melancong atau jalan2 g mna ja. http://www.emocutez.com

20. apa lagi nk tulis nie!!! kureng tul gigi rongak nie!!! xdek orang len ka??? cakap bertuah konon!! aku nk jmpa GIGI RONGGAK tu!! http://www.emocutez.com

21. hilang semangat aku nk fikir..emm..haaaaaa.... 22/10/10 genap 2 tahun aku bersama "tuttttttt" ,Alhamdulillah..hehe...mna leh bagitau kt sni...an...eleh nk gosip la tu.....mcm aku x tau...

22. aku suka budak2 tambah2 yang baru lahir...rasa cm nk peluk kuat2..

23. bila aku boring aku akan pandang kiri n kanan untuk memastikan keadaan betul2 boring,...

24. aku xsuka orang amik barang aku tanpa keizinan!!!! http://www.emocutez.com

25. argghhhh!! satu lagi!!! nk picah otak wa da...emmm... hari nie aku baru tukar bground blog..

tadaaaaa..... dan2 ja rasa lega.. http://www.emocutez.com


satu lagi...emmm...nk tag sapa ea,.rasa2 cam nk tag.......


tadaaaaa....


2. NARDtheNERD 3. NURUL ASHIKIN  4.  Hishyamuddin Abd Rahman  5. bila tinta bicara 6. NeidIyra 7. hanata 8. Amyna 9. aniza 10. mirul 11. reikojezze 12. botak 13. Aefa 14. adehhhh!!!!!  sapa yang rela??? sahut la cabaran nie,..aku x orng dah nk cari,.. ada yang follow nya 25> so.. aku x bani,.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...