Ahad, 19 September 2010

hari ini hari paling sesak..!

hari nie aku bangun lambat,11.50pagi ,tapi nk kata lambat pon tak still pagi ag...an?akibat aku melayan movie house of wax malam semalam dengan my mummy, pukul 3 pagi baru tidoq 2 pon my mummy dah  jauh tinggal kan aku pergi ke perth(dia dh tidoq awai dah masa tgk movie...hahak)..gerun kot citer dia...korang tgk la sendiri...

nie la citer 2...gerun x??

dah tidoq lambat satu hal ,pagi tu plak my mummy terjerit2,.dialognya berbungi bergini :

my mummy berkata : "bangun..!!!dh nk masuk tengahari dh nie...ank dara pa nie..cumeynya dia tito..."
aku pon berkata : "ala...bukan slalu..."
my mummy berkata : "bangun teman mak p tesco sat...nk cari barang dapoq...sat2 g mu nk balik ostel dah...nnt perut kosong..masuk angin..jom!..p mandi lekaih..."
aku hnye diam membisu(padahal relex punya dok tidoq).
my mummy pon kata lagi : "tiket bas pon x beli lagi...nnt habis..."
aku diam lagi....(hahak)
my mummy berkata : "mu x sayang kat mak ka?.."

tiba2 rasa x ngantok lak...segar je...tgk2 my mummy dah hilang dari pandangan...then terdengar suara abg aku gan mummy tgh sembang pa tah...aku pon bangun la duk bersandar kat bantai...terasa pening pala lak...pastu my mummy datang lagi..

katanya : "cepat la...g mandi..."
lalu aku pon kata : "xmo p la...pening pala..."
my mummy berkata : "yala2..mak p dengan kion(abg aku), jaga rumah elok2...tlang mak goreng cucur jagong tu bagi habis...buat la apa yang patut..nk balik ostel pukul brapa nie?"
aku kata : "ha la....kul 3 sat g"

15 minit berlalu aku still baring2 ag,,,sunyi ja rumah aku...mana tak nya sapa pon x dak...aku ja yang ada...aku pon capai la towel sapa tah yang tersidai kat tingkap bilik..(hentam saje lah labu..), lalu aku pon g mandi..pas mandi aku pon g goreng cucuq jagong...sambil2 2 mulut pon seronok la dok kunyah cucuq...huhu...nikmat2..!

pas tu aku pon g on tv....punya hampeh la tv nie pon...rasa nk humban ja dalam laut....!!! beli baru...tpi x leh..itu membazir nama nya...kita kena amalkan sikap "pakai sampai x leh pakai"..hahak..

15 minit jugak la aku dok depan tv yang x on2 tu...(arghh!!! sengal!),lalu aku pon mula la boring...aku lipat kain...sapu sampah sikit...dengar lagu..sempat lagi aku men benda nie....bt video ag 2...



video

yes!!!! akhirnya berjaya...huhu...

dalam setengah jam aku blur je.... my mummy gn abg aku pon balik...aku tnya la my mummy napa balik lambat...rupa2nya dorang nun jauh ke carefour...hem...patut la balik lambat...

jadi aku pon trus blur...blur...dan blur....

pastu aku pon dengar2 my mummy dok sembang dengan seseorang dalam fon...rupe2nya mak lang nk datang rumah dengan ank dn cucu nya...my mummy pon start masak aku sekatar tumpang terngok je...
hari nie masak sup ayam,sambal telur, 

lama jagk aku dok tengok depa mkn...sedapnya...nk join skali segan lah pulak...
jadi aku pon layan tv je...

nk dekat kul 2.30 jgk...aku pon sembahyang zuhur...(lambat sikit...tpi aku tunaikan jugak yang wajib tuh)...

aku pon bersiap2 dan berkemas barang ape yang patut aku bawak balik...aku rasa bad mooooodddd je mase tu(maklum la...rasa malas lak nk balik ostel...)

abg aku pon hantar g jeti...duet blanja pon x dapat...huh!!...so sampai aku kat jeti tanpa di temani oleh sapa2...sesak ya amat...xsuka aku tempat2 cm nie...rasa ni jerit ja....dah la bising...sesak lak tu...bau pon tah apa2..eeeyeee..bwrekk.!! aku pon apa g...bli la tiket, tiket plak kul 4...hem...terpaksa la aku tggu lagi setengah jam...tempat duduk pon x dak!...hem terpaksa la aku berdiri selama setengah jam...

bas pon mai..aku pon pa g...nek la...kne lak sit no 3!...nie yang aku x suka nie...duk depan2 nie...duk pulak sebelah mamat jambu...lagi la aku x suka nieh!!!!

terpaksa la aku terima hakikat nie...hemm....well...what ever lah...bukan dia kacau aku pon...
bas pon jalan sampai je kat pertengahan highway nibong tebal hujan pulak dah....dak la pasang acon...sejok aku di buatnya...boleh kena parkinson aku....dah la satu hal...jalan lak jem....argh!!!....tpi x pa...biaq la...bkan aku yang bawak bas tu pon nk tensen2 plak...so aku amik kesempatan untuk tidoq sekejap...

tada......sedaq2 aku dah ada kt area taiping,baru ja melepasi tol...so aku betul kan apa yang patut dan patutkan apa yang betul...

lena betul aku tidoq....ya la sambung tidoq hat yang pagi tadi nya....sampai ja kat kemunting hujan x henti2 lagi...so aku amik keputusan tuk duk relex lu...sementara tu teksi pon xdak...10 minit cm tu teksi pon sampai...dalam teksi pon aku masih blur gak,...x tahu ape nk disembang dengan pak cik teksi tuh...

sampai kolej aku pon jalan ke ostel...berat gak beg aku...ade la dala sekampit beras yang 10kg tuh...ni yang aku x suka nieh!!! tambah lak beg lettop gn handbag..

sampai je kat depan bilik ale2...roomate aku dan tercegat depan pintu...
dialognya berbunyi bergini...

aku berkata : "ait...lama dah ka sampai? ka baru sampai?"
lalu roomate aku berkata : "xlama aih...ada la sejam..."
lalu aku  dan dia pon ketawa,..hahak korang ketawa x?



maklum la kunci bilik pon satu ja,..satu g tak tau buang kat mana...

lepas aku mandi,aku terus sembahyang dan on9...facebook...email, ym...blog(tpi aku tengah fikir apa tajuk aku kali nie...so aku biaq ja...)

tiba2 kaki aku diserang mengkarung(kaki krem or jem)haha,sakit ooo.......separuh meraung jgk la aku di buat nya...
seb bek la minyak angin ada...haha...payah kn klu kaki slalu jem nie...


dari aku x tahu nk buat apa... aku goreng nasi...lapaq kot...
nie nasi goreng BIASA..mang biasa...yang aku buat...

bawang goreng hangit la....disebabkan aku asyik dok mesej gn orang...masib baik x terbakar....ayoo0

kesian aku kan....
tpi x pa...asal kenyang...betul x?
so sekarang tu je hari aku hari nie...nothing special...
trimas banyak2 la pda sapa2 yang dok baca cerita yang berjela nie....noh...
agrh!!!!ngantok sih!!!

3 ulasan:

Anzur Anuar berkata...

bawang goreng hangit?
haha.
xpa2.
sama lah kita.
orang seberang jaya.
besa dah.
;)


Myblog: rugi tak baca pelbagai cerita yang aneh, pelik, comel, ajaib disini

"My name is Akma, and I am not a terrorist" berkata...

huhu...a'ah....bawang goreng hangit...tpi still sedap...huhuk

Tanpa Nama berkata...

Terima kasih atas posting ini, cukup membantu dan mengatakan banyak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...