Rabu, 1 September 2010

ADA APA DENGAN PARUT??

Arrrgggghhhhh!!!!! parut!!!!!(gune lah bio oil...memulihkan kesan2 parut dan renggangan kulit...hahak)
ISHH!! korang x payah la pkai bende2 cam tu...my mummy ckp orng muda x elok pkai benda2 cream pencerah muka ke pape ke yng sekutu dengan nye..sebabbbbbb....ianya mengandungi bahan kimia...sbb tu jgk muke kita cepat kedut2(bnyk nye sbb)


Nie akma nk habaq mai petua berguna utk nk hilangkn parut or yang sekutu dengannye..nie my mummy nye petua sbb 2 kulit wajah dia lagi berseri dari ank nye,,(har...har...har..),senang ja nie nk buat,..bahan2 dia pon senang nk cari kat mne2 kdai runcit,kedai uncle mutu,tesco and what ever lah..


bahan2 nya adalah:(mcm nk memasak lak c(: )


1. kulit kayu manis di tumbuk halus (ikut suka la noh banyak ka sikit ikut cita rasa)
2. bedak sejuk(ikut suke gak)
3.sedikit air dengan bacaan selawat dan bismillah(mintak berkat)


okey...cara2 nk adunkan bahan2 nie sgt lah senang, budak 5 tahun pon pandai bt sndiri...just campur ja ketiga-tiga bahan tu sekali, then pastu korang nk bt ape lak?????ape lagi tepek2 la kat parut2 tu,klu nk letak kt muke pon leh gak..boleh mehaluskan kulit mke...cara nie kne bt hari2 tau(time2 nk tidor ke)... tgk lah hasilnye nnt...SELAMAT MENCUBA!

5 ulasan:

oranglidi berkata...

comel wo damia maisarah! [er.. lari topik skit. huhu.]

"My name is Akma, and I am not a terrorist" berkata...

haha...xpe2...

Anzur Anuar berkata...

kalaw pakai cara nie, bapa tahun boleh hilang parut?
ehehe..
joke..

Myblog: rugi tak baca pelbagai cerita yang aneh, pelik, comel, ajaib disini

"My name is Akma, and I am not a terrorist" berkata...

InsyaAllah dengan berkat hilang la dengan cepat..

zety berkata...

bdk sejuk mmg bgus...huhu..
tp baby rsa klw pkai krim yg suci,selamat mcm safi2insyallah xdak apa2...mcm krim2 len yg bersepah sepah kt watson,guardian 2la byk bhn kimia..
wlaupun dermatoligically tested...hmm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...